LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

DSC02282Μια ακόμη δημιουργική σχολική χρονιά τελείωσε και επισφραγίστηκε με την όμορφη, συγκινητική και συνάμα χιουμοριστική μουσικοθεατρική παράσταση, «Σήμερα γάμος γίνεται…». Η ιστορία μας διαδραματίστηκε σ’ ένα νησάκι γραφικό, σ’ ένα ψαροχώρι. Εκεί ένα ζευγάρι ζηλευτό κανόνισε έναν γάμο λαμπρό. Μέχρι όμως οι νέοι να παντρευτούν, συνέβησαν ένα σωρό αστεία και παράξενα. Τα παιδάκια μας με περίσσια χάρη και πολύ ταλέντο υποδύθηκαν τους ρόλους τους σαν πραγματικοί ηθοποιοί. Τραγούδησαν, χόρεψαν μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς. Με το ταπεραμέντο, τα καμώματα, τον αυθορμητισμό και την αθωότητα της τρυφερής αυτής ηλικίας, κατέπληξαν το κοινό που χειροκροτούσε ασταμάτητα εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Περισσότερα...

DSC 0344Την Τρίτη 19 Ιουνίου το σχολείο μας τίμησε μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα τον μεγάλο έλληνα συνθέτη και μαέστρο, πολυβραβευμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Σταύρο Ξαρχάκο. Στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» του Άλσους Περιστερίου τα μουσικά τμήματα του σχολείου μας, η χορωδία και η ορχήστρα και οι φωνές μαθητών, εκπαιδευτικών και αποφοίτων παρουσίασαν μια μεγάλη μουσική εκδήλωση, ένα μωσαϊκό τραγουδιών που αγαπήσαμε και χαρακτήρισαν το μεγάλο ταξίδι του Σταύρου Ξαρχάκου στο ελληνικό τραγούδι. Σ’ ένα κατάμεστο θέατρο και μια σκηνή γεμάτη μουσική συγκίνηση παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες στιγμές του έργου του μεγάλου έλληνα συνθέτη, τα κινηματογραφικά και τα θεατρικά του έργα, η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Νίκο Γκάτσο και με άλλους μεγάλους έλληνες στιχουργούς, οι μνήμες από τον μεγάλο Νίκο Ξυλούρη. 

Περισσότερα...

DSC 0041Οι μαθητές μας της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και του Γυμνασίου μας, διοργάνωσαν το δικό τους «Πανηγύρι των Φυσικών Επιστημών» μια πραγματική γιορτή των φυσικών επιστημών στην οποία είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις πρωτότυπες κατασκευές, τα πειράματά τους, την κατακτημένη γνώση σε αυτά τα μαθήματα, αλλά και τη δεξιοτεχνία, το μεράκι τους, την ομαδική τους συνεργασία.

Περισσότερα...

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τoυς διακριθέντες στον εσωτερικό μαθηματικό διαγωνισμό της Δ’ τάξης. Η βράβευση των παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15.6.2018, στην αυλή του σχολείου, παρουσία όλων των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.
Θερμά συγχαρητήρια στους διακριθέντες , αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον μαθηματικό διαγωνισμό!

Περισσότερα...

171Μαθητές μας συμμετείχαν στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ. και έλαβαν βραβεία και επαίνους σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης. Όσοι μαθητές μας δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην τελετή, βραβεύθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Περισσότερα...

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις της Γερμανικής Γλωσσομάθειας για τα πιστοποιητικά Fit1 και Fit2 του γερμανικού ινστιτούτου Goethe.Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις μαθήτριες μας καθώς και στις καθηγήτριές τους.

Περισσότερα...

Άριστα είναι για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα των Εκπαιδευτηρίων μας στις εξετάσεις Αγγλικής Γλωσσομάθειας για τα πιστοποιητικά FCE και CPE του Πανεπιστήμιου του CAMBRIDGΕ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές και στις μαθήτριές μας καθώς και στις καθηγήτριές τους!

Περισσότερα...

Το σχολείο μας σε έναν ακόμα διαγωνισμό στην κορυφή σε όλη την Ελλάδα! 16 συνολικά μαθητές μας επιτυχόντες στο διαγωνισμό! Ο μαθητής μας της Γ’ Γυμνασίου Γούναρης Χρήστος διακρίθηκε 8ος στην Ελλάδα! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που διακρίθηκαν αλλά, και σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό! Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας Προβατά Διονύσιο, Αθανασιάδη Αθανάσιο, Κεμενέ Νικόλαο, Παναγιωτίδη Γεώργιο και Βερλή Μιχαήλ για την αμέριστη συμπαράσταση και μεράκι που επέδειξαν στην προετοιμασία των μαθητών μας!

Περισσότερα...

Την Τρίτη 19 Ιουνίου τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου τιμούν μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα τον μεγάλο έλληνα συνθέτη και μαέστρο, πολυβραβευμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Σταύρο Ξαρχάκο. Στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» του Άλσους Περιστερίου τα μουσικά τμήματα του σχολείου μας, η Χορωδία και η Ορχήστρα με τις φωνές μαθητών, εκπαιδευτικών και αποφοίτων παρουσιάζουν μια μεγάλη μουσική εκδήλωση, ένα μωσαϊκό τραγουδιών που αγαπήσαμε και χαρακτήρισαν το μεγάλο ταξίδι του Σταύρου Ξαρχάκου στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Περισσότερα...

DSC 0516Τη Δευτέρα 21 Μαΐου, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε την Α’ Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κυρία Ελεάνα Ανδρεούδη. Η ομιλία, την οποία παρακολούθησαν παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου που ασχολούνται ήδη με τον κλασικό χορό, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Η κυρία Ανδρεούδη μίλησε αρχικά για τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση ενώ συνέχισε περιγράφοντας την καθημερινότητα ενός επαγγελματία χορευτή της Λυρικής. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα συναντήσει κανείς στον χώρο και τις θυσίες που απαιτούνται, τονίζοντας όμως παράλληλα την ηθική ικανοποίηση και τις ανταμοιβές που δίνει το επάγγελμά της σε όποιον το αγαπήσει και το ακολουθήσει. 

Την ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που αφιέρωσε καθώς και για όλες τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσε στα παιδιά.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 49

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"