rsz b ch 18

Menu

IMG 20181211 180054Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας συμμετείχε στην προκριματική φάση του τοπικού «Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την επιλογή των συμμετεχόντων στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2019». Στο διαγωνισμό λάβαμε μέρος με δύο ομάδες, με τη μία να συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα και τη δεύτερη να διαγωνίζεται εκτός συναγωνισμού. Οι μαθητές μας κλήθηκαν να διεξάγουν πειράματα Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας, και να παρουσιάσουν με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα αποτελέσματά τους.

Περισσότερα...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Σχολείου μας για τέταρτη συνεχή χρονιά με τη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος συμβουλευτικής και υποστήριξης (mentoring) των φοιτητών Θεολογίας για την Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική επάρκεια. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχε ο θεολόγος του σχολείου μας δρ. Παρασκευόπουλος Μιχάλης, ο οποίος συνεργάστηκε ως μέντορας εβδομαδιαίως για δύο μήνες με τρεις φοιτητές από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας. 

Περισσότερα...

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το έντυπο με τις Επιτυχίες - Διακρίσεις μας για το 2018

 

 

Περισσότερα...

47682040 206498860231613 9083440859889795072 nΤην Κυριακή 09/12/18 ομάδα μαθητών μας της Α λυκείου, στα πλαίσια του μαθήματος "project - όμιλος Μαθηματικών ",συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ε.Μ.Ε, παρουσιάζοντας την διαθεματική εργασία με τίτλο: ''ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΖΟΡΜΠΑ"

Στην εν λόγω εργασία μελετήθηκε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο (με το όνομα «κυκλώνας Ζορμπάς»), πρωτόγνωρο για τα Ελλαδικά δεδομένα, που «σάρωσε» τη χώρα μας, κατά την περίοδο 28/9/2018 – 2/10/2018, επιφέροντας σφοδρές καταιγίδες και ασυνήθιστα μεγάλης έντασης ανέμους. Συγκεκριμένα, διερευνήθηκε η πορεία που ακολούθησε ο κυκλώνας Ζορμπάς, τόσο ως προς την κατεύθυνση όσο και ως προς την ταχύτητα της κίνησής του, συνδυάζοντας βασικές έννοιες Μαθηματικών και Φυσικής. Επιπρόσθετα, μελετήθηκαν μετεωρολογικά συστήματα που προηγήθηκαν, συνόδευσαν ή ακολούθησαν τον κυκλώνα.

Περισσότερα...

Το Σχολείο μας, στα πλαίσια της "Ακαδημίας γονέων" πραγματοποιεί την 3η κατά σειρά συνάντηση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 - 20:30, με θέμα: "Κοινωνικά δίκτυα - Έξυπνες συσκευές και Εφηβεία". Θα μιλήσει η Ψυχολόγος κα Αθανασίου Καλλιόπη, υποψ. Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Περισσότερα...

Σε λίγες ημέρες πραγματοποιείται το 13ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar που διοργανώνει το σχολείο μας. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης κύριο μέλημά μας ήταν και παραμένει, να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας και να συμβάλουμε στον βαθμό που είναι αυτό εφικτό στην ανακούφισή τους. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτόν τον θεσμό όχι μόνο το έχουμε πετύχει αλλά έχουμε καταφέρει και κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να κινητοποιήσουμε το σύνολο της σχολικής μας οικογένειας δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Παράλληλα όμως, έχουμε καταφέρει να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας έννοιες όπως αυτές της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού μέσα από τις οποίες καταξιώνεται η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη.

Περισσότερα...

DSC 0117Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.ΜΕ) ημερίδα με θέμα: «Τα Μαθηματικά στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου καθώς και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ε.Μ.Ε.

Περισσότερα...

Τις τελευταίες μέρες κάποια ιδιωτικά σχολεία, ανάμεσά τους και το δικό μας, έχουν γίνει στόχος ψευδών, δυσφημιστικών και κακόβουλων σχολίων, που εκπορεύονται από συγκεκριμένη ιστοσελίδα και διακινούνται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται τα σχολεία αυτά, ανάμεσά τους και το δικό μας, ότι δεν εόρτασαν την Επέτειο του Πολυτεχνείου και με αφορμή μια δήλωση χρυσαυγίτη βουλευτή, κατηγορούν τα σχολεία για «φιλοχουντικά αισθήματα» και τα κατατάσσουν σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής!
Αν και σε μια δημοκρατική χώρα δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να αποδείξουμε «πως δεν είμαστε ελέφαντες», φοβάμαι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναγκαίο.
Ενημερώνουμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση, πως στο σχολείο μας η Επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε με τους ακόλουθους τρόπους:
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με ανοιχτή εκδήλωση της σχολικής μας βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ.
• Την Παρασκευή οι εορτασμοί ξεκίνησαν με ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας ενώπιον των μαθητών όλων των βαθμίδων μας.
• Πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, συνολικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών.
• Έγινε επεξεργασία σχετικών επετειακών ενοτήτων από τα βιβλία της Γλώσσας και του Ανθολογίου στα τμήματα των τάξεων.
• Αξιοποιώντας επίσης τους διαδραστικούς πίνακες που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε όλα μας τα τμήματα, προβλήθηκαν στους μαθητές μας σχετικά με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου βίντεο και αξιοποιήθηκε επετειακό ηχητικό υλικό.
• Οι μαθητές μας εκφώνησαν σχετικά με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου ποιήματα.
• Τέλος, οι μαθητές μας άκουσαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσικά όργανα συνοδεύοντας σχετικά με το Πολυτεχνείο τραγούδια.

Περισσότερα...

Πώς θα σας φαινόταν ένας περίπατος στην Ακρόπολη του 5ου αιώνα π.Χ.; Δεν θα ήταν εξαιρετική ιδέα να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από τα Προπύλαια, να συνεχίσετε στο κολοσσιαίο άγαλμα της Προμάχου Αθηνάς και το Ερέχθειο, και να καταλήξετε στον Παρθενώνα; Και όλα αυτά στην εποχή του Περικλή, με τους Αρχαίους Αθηναίους να περιδιαβαίνουν, να προσεύχονται και να δραστηριοποιούνται τριγύρω.
Ακριβώς αυτό είναι το περιεχόμενο των δύο βίντεο που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στα πλαίσια της Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου με τη βοήθεια του δημοφιλούς παιχνιδιού Assassin’s Creed Odyssey της Ubisoft. Τα βίντεο είναι εναρμονισμένα με τη διδακτέα ύλη και ενθουσίασαν τους μαθητές στα τμήματα όπου προβλήθηκαν.

Περισσότερα...

Online δήλωση συμμετοχής

Την Τετάρτη 21.11.18 στις 18.30, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποιούν τη 2η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων για εφήβους με θέμα: ΔΕΠΥ & Μαθησιακές Δυσκολίες, με ομιλητές την κα. Έφη Μπάρλου, παιδοψυχίατρο και τον κ. Καλιανιώτη, ειδικό παιδαγωγό . Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-«Υπερκινητικότητας»(ΔΕΠΥ, όπως είναι γνωστή από τα ακρωνύμια ή ADHD διεθνώς) αποτελεί μια από τις συχνότερες καταστάσεις που παρουσιάζονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και «δημιουργεί» σημαντικά προβλήματα στο σχολείο, στην οικογένεια, στην ομάδα των ομηλίκων και γενικότερα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης του νέου.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 52

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"