logo 70

Menu

46014118 2316549525084692 8017971370535157760 nΣτο πλαίσιο των δράσεων και ανταλλαγών "Best Practices by Schools" που υλοποιεί το σχολείο μας ως διακεκριμένο μέλος της κοινότητας των Microsoft Showcase Schools, είχαμε την ευκαιρία στις 12 Νοεμβρίου 2018, να φιλοξενήσουμε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από το Junior & Senior School της Κύπρου, τον κο Γιώργο Κοτσώνη και την κα Αθανασία Βενέτη, οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα του δημοτικού και γυμνασίου μας με σκοπό να αποκτήσουν γόνιμες εμπειρίες των καινοτόμων χρήσεων των νέων τεχνολογιών, που γίνονται στο σχολείο μας και οι οποίες αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών μας.

Περισσότερα...

IMG 6563Στο πλαίσιο των δράσεων και ανταλλαγών " Best Practices by Microsoft Showcase Schools" που υλοποιεί το σχολείο μας ως διακεκριμένο μέλος της κοινότητας των Microsoft Showcase Schools και σε συνέχεια της επίσκεψης από το Junior & Senior School της Κύπρου, είχαμε την ευκαιρία, την Παρασκευή 14/12, να φιλοξενήσουμε εκπαιδευτικά στελέχη από το σχολείο St Catherines της Μάλτας και πιο συγκεκριμένα την Ms. Sue Midolo και τον Mr Brian Gauci, οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα του δημοτικού και γυμνασίου μας με σκοπό να αποκτήσουν γόνιμες εμπειρίες των καινοτόμων χρήσεων των νέων τεχνολογιών που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας και οι οποίες αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών μας.

Περισσότερα...

9cd54f20 7681 4a02 8c50 0740653fedaeΣτις 13 και 14 Νοεμβρίου, συμμετείχαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη δράση Skype-a-thon της Microsoft, μια 48ωρη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας επικοινωνήσαμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο μέσω Skype, για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να αναπτύξουμε την πρακτική ενσυναίσθηση προς διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Η δράση αυτή αποτελεί έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο για να μάθουν οι μαθητές μας τι σημαίνει να είσαι ένας παγκόσμιος πολίτης. Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού έπαιξαν Mystery Skype, επισκεπτόμενοι εικονικά απομακρυσμένες αίθουσες διδασκαλίας. Μαθητές της Α’ Λυκείου συνδέθηκαν με τον Justin Catanoso, δημοσιογράφο του Pulitzer Prize Centre, ο οποίος καλύπτει κάθε χρόνο τη συνάντηση των συμβαλλόμενων μερών της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC – COP 24) και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις συγκρούσεις ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

rsz img 4967Στο διάστημα 28-29/9 πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, στο κτίριο της Microsoft, που ενσωματώνει το εκπληκτικό “Dream Space”, η Σύνοδος των Microsoft Showcase Schools όλης της Ευρώπης.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Λιναρδάτο και την Υποδιευθύντρια Γυμνασίου και Μαθηματικό Στέηβη Λιναρδάτου.

Αφού τα συμμετέχοντα σχολεία έγιναν κοινωνοί των τελευταίων εξελίξεων στα εργαλεία και τη μεθοδολογία που οδηγούν την μεταμόρφωση της εκπαίδευσης και των σχολείων με στόχο την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών και την απόκτηση από τους μαθητές των αναγκαίων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, κλήθηκαν λίγα επιλεγμένα σχολεία απ’ όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τις δικές τους, αναγνωρισμένες, καλές πρακτικές αξιοποίησης της τεχνολογίας με στόχο την επίτευξη των προαναφερομένων στόχων.

Περισσότερα...

Το σχολείο μας, ως Microsoft Showcase School, συμμετείχε και φέτος στο 3ο Microsoft Summit που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας.

Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση στην οποία επικαιροποιήθηκε η συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή.

Ο διάλογος γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα σήμερα έχει ήδη ανοίξει. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία σήμερα αλλά και η ευθύνη που προκύπτει, ώστε η αξιοποίησή της να αποβεί ωφέλιμη για κάθε άνθρωπο, οργανισμό και χώρα.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"