rsz b ch 18

Menu

9cd54f20 7681 4a02 8c50 0740653fedaeΣτις 13 και 14 Νοεμβρίου, συμμετείχαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη δράση Skype-a-thon της Microsoft, μια 48ωρη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας επικοινωνήσαμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο μέσω Skype, για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να αναπτύξουμε την πρακτική ενσυναίσθηση προς διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Η δράση αυτή αποτελεί έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο για να μάθουν οι μαθητές μας τι σημαίνει να είσαι ένας παγκόσμιος πολίτης. Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού έπαιξαν Mystery Skype, επισκεπτόμενοι εικονικά απομακρυσμένες αίθουσες διδασκαλίας. Μαθητές της Α’ Λυκείου συνδέθηκαν με τον Justin Catanoso, δημοσιογράφο του Pulitzer Prize Centre, ο οποίος καλύπτει κάθε χρόνο τη συνάντηση των συμβαλλόμενων μερών της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC – COP 24) και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις συγκρούσεις ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

rsz img 4967Στο διάστημα 28-29/9 πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, στο κτίριο της Microsoft, που ενσωματώνει το εκπληκτικό “Dream Space”, η Σύνοδος των Microsoft Showcase Schools όλης της Ευρώπης.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Λιναρδάτο και την Υποδιευθύντρια Γυμνασίου και Μαθηματικό Στέηβη Λιναρδάτου.

Αφού τα συμμετέχοντα σχολεία έγιναν κοινωνοί των τελευταίων εξελίξεων στα εργαλεία και τη μεθοδολογία που οδηγούν την μεταμόρφωση της εκπαίδευσης και των σχολείων με στόχο την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών και την απόκτηση από τους μαθητές των αναγκαίων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, κλήθηκαν λίγα επιλεγμένα σχολεία απ’ όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τις δικές τους, αναγνωρισμένες, καλές πρακτικές αξιοποίησης της τεχνολογίας με στόχο την επίτευξη των προαναφερομένων στόχων.

Περισσότερα...

Το σχολείο μας, ως Microsoft Showcase School, συμμετείχε και φέτος στο 3ο Microsoft Summit που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας.

Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση στην οποία επικαιροποιήθηκε η συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή.

Ο διάλογος γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα σήμερα έχει ήδη ανοίξει. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία σήμερα αλλά και η ευθύνη που προκύπτει, ώστε η αξιοποίησή της να αποβεί ωφέλιμη για κάθε άνθρωπο, οργανισμό και χώρα.

Περισσότερα...

IMG 8772Το 2016 ο καθηγητής Βιολογίας του σχολείου μας κ. Βασίλειος Βαρβαρήγος είχε επιλεγεί από την Microsoft να συμμετάσχει στο Ε2 Education Exchange Event (Παγκόσμιο Συνέδριο των πιο Καινοτόμων Εκπαιδευτικών) στη Βουδαπέστη από όπου γύρισε πραγματικά ενθουσιασμένος! Το συνέδριο αυτό διοργανώνει κάθε χρόνο η Microsoft, για να προβάλει τα επιτεύγματα των εκπαιδευτικών που καταφέρνουν να ενσωματώνουν, με υποδειγματικό τρόπο, παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και τη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημά τους, ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για την κοινωνία του 21ου αιώνα. Σε αυτό το συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν 300 από τους πιο καινοτόμους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, ώστε να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μεταμορφώσουν την εκπαίδευση. Φέτος η μαθηματικός μας κα Στέηβη Λιναρδάτου είχε τη μεγάλη τιμή να επιλεγεί για να συμμετάσχει στο αντίστοιχο E2 Event του 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη. Βρέθηκε λοιπόν ανάμεσα στην παγκόσμια ελίτ της εκπαιδευτικής καινοτομίας και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εμπειρίες, να γνωρίσει διαφορετικές καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και να μοιραστεί τις δικές της με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

IMG 20180319 091604 resized 20180319 121635847Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, 20 μαθήτριες της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν το πρόγραμμα DigiGirlz της Microsoft Hellas, στο οποίο έγινε παρουσίαση διάσημων γυναικών που διέπρεψαν στις επιστήμες. Επίσης, τα παιδιά μας παρακολούθησαν την παρουσίαση του Kodu, ενός εργαλείου προγραμματισμού για τη δημιουργία ψηφιακών κόσμων. Στόχος, η έμπνευση των μαθητριών μας για να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στις επιστήμες και στον πολιτισμό, μέσα από τις νέες ψηφιακές δεξιότητες.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"