rsz b ch 18

Menu

46234126702 0443d1019b oΠαιδιά από το Δημοτικό και το Γυμνάσιό μας, συμμετείχαν στο πρότζεκτ των γερμανικων με τίτλο: «ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ». Συνολικά συμμετείχαν 16 σχολεία από όλη την Ελλάδα και κάθε σχολείο έβαζε στην βαλίτσα τις εργασίες των μαθητών.

Περισσότερα...

vel evgΗ Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησε το μουσικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή για 30 παραστάσεις, όπου η όπερα συναντά το animation, δημιουργώντας έναν καινούριο, μαγικό και συναρπαστικό κόσμο. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Περισσότερα...

DSC 0037Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν στο ανατολικό τμήμα της νότιας πλευράς της Ακρόπολης το Θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου, το Ιερό του Διονύσου, το Ωδείο του Περικλή και το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού. Γνώρισαν τα θαυμαστά αυτά μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την πολύτιμη καθοδήγηση έμπειρων ξεναγών. Συζήτησαν και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, διατύπωσαν τις απορίες τους και απέκτησαν βιωματική σχέση με βασικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, κατανοώντας με τον τρόπο αυτό βαθύτερα την τραγωδία του Ευριπίδη, «Ελένη», που διδάσκονται τη φετινή χρονιά.

Περισσότερα...

DSC 0122Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Το Hellenic Motor Museum καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Με την άφιξή τους στο Μουσείο οι μαθητές μας οδηγήθηκαν στο αμφιθέατρο, όπου παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα». Με την ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν για τα θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Έπειτα, ανέβηκαν τη σπειροειδή ράμπα του κτιρίου με εκθέματα από το 300 π.Χ. έως τα τέλη του περασμένου αιώνα. Επισκέφτηκαν 3 ορόφους με συλλεκτικά οχήματα ταξιδεύοντας στον χρόνο της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Στην ιδιαίτερη αυτή βόλτα τους τούς συνόδευε έμπειρος ξεναγός.

Περισσότερα...

Coral Live 2018 006Πώς μεταβάλλεται η πίεση κάτω από το νερό; Πώς θα αισθανόμασταν αν κάναμε μια βουτιά στο πιο βαθύ σημείο των ωκεανών; Πόσο βαθιά φτάνει το φως μέσα στη θάλασσα; Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα έδωσε την Τρίτη 6/11 ο Jamie Buchanan-Dunlop, διευθυντής του Digital Explorer (Encounter Edu), στα πλαίσια του Coral Live 2018. Σε ζωντανή σύνδεση με το Κουρασάο της Καραϊβικής, οι μαθητές μας της Β΄ Γυμνασίου γνώρισαν αρχικά το εξαιρετικά σημαντικό και ενδιαφέρον οικοσύστημα του κοραλλιογενούς υφάλου και στη συνέχεια έλαβαν μέρος στη ζωντανή διερεύνηση με τίτλο «Υπό Πίεση». Μέσα από την πειραματική διαδικασία και τη συζήτηση που διεξάχθηκαν στη σχολική μας αίθουσα ταυτόχρονα με το ερευνητικό κέντρο CARMABI του Κουρασάο, οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν πώς μεταβάλλονται η πίεση και το φως σε σχέση με το βάθος της θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο κατανόησαν πώς οι δυο αυτές σημαντικές παράμετροι (πίεση και φως) επηρεάζουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την υποβρύχια εργασία των ερευνητών.

Περισσότερα...

AVEROFΌσο η ιστορική μνήμη διατηρείται ζωντανή και θεμελιώνεται πάνω στη ρήση του Θουκυδίδη «ότι ο πόλεμος είναι δάσκαλος της βίας», τόσο οι άνθρωποι θα οικοδομούν τις σχέσεις και το μέλλον τους σε υγιέστερες βάσεις, με σεβασμό και εκτίμηση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό επιδιώχθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, όταν οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τόπους ιστορικής μνήμης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Ναζιστικής Κατοχής.

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν:

- Στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

-  Στο Θωρηκτό Αβέρωφ, στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης

-  Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο των Θυμάτων, στο Δίστομο

-  Στο Μουσείο και το Μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Περισσότερα...

DSC 0797Oι μαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου γιόρτασαν την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο ανεβάζοντας το αγαπημένο musical Μamma Mia, μια παράσταση γεμάτη κέφι, χιούμορ, τραγούδι, μουσική, χορό, φρεσκάδα και άρωμα καλοκαιριού. Παράλληλα απονεμήθηκαν στους μαθητές μας τα απολυτήριά τους καθώς και οι έπαινοι για τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλή» και «Ευκλείδη», στον Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλη». Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή επαίνων για τη συμμετοχή των μαθητών μας στις εθελοντικές δράσεις του σχολείου και τέλος απονεμήθηκαν οι υποτροφίες για την Α’ Λυκείου του νέου σχολικού έτους 2018-2019 στους μαθητές μας που αρίστευσαν.

Περισσότερα...

Σας περιμένουμε στην εκδήλωση αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου στην οποία οι μαθητές μας θα ανεβάσουν το πολύ γνωστό κι αγαπημένο μιούζικαλ Μamma Mia, προσφέροντάς μας ταυτόχρονα μια γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι, γεμάτη από υπέροχες μουσικές, χορό και τραγούδια!

Περισσότερα...

rsz dsc 0142Στις 15/05/2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να δουν το ντοκιμαντέρ θόλου “Από τη Γη στο Σύμπαν”, δημιουργός του οποίου είναι ο Φάνης Ματσόπουλος. Η Εκδήλωση Αστρονομίας στο σχολείο μας συνεχίστηκε με την παρατήρηση του Ηλίου με τηλεσκόπιο μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου και ολοκληρώθηκε με συζήτηση και επίλυση αποριών των μαθητών μας από τους Κωνσταντίνο και Χρήστο Σακκά.

Περισσότερα...

oikoikonsΤα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου εδώ και μία δεκαετία περίπου συνεργάζονται στενά με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Junior Achievement, υλοποιώντας διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τόσο το Γυμνάσιο, όσο και το Λύκειο.

Ένα από τα νέα προγράμματα που υλοποιείται για 2η φορά στο σχολείο μας και αφορά μαθητές της Α γυμνασίου, είναι το πρόγραμμα "Η δική μου επιχείρηση". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει έμφαση στην κατανόηση επιχειρηματικών εννοιών και παράλληλα εστιάζει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών (soft-skills). Μέσα από ποικιλία πρακτικών δραστηριοτήτων ειδικά σχεδιασμένων για την υποστήριξη διαφορετικών τρόπων μάθησης, οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, να δουλεύουν σε ομάδες και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Περισσότερα...

20180330 122701Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Βηθλεέμ, στο Κορωπί. Τα παιδιά συμμετείχαν στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Μετά την λειτουργία ακολούθησε κέρασμα από τις μοναχές, οι οποίες με πολλή προθυμία και αγάπη απαντούσαν στις ερωτήσεις των μαθητών για την πνευματική ζωή των Χριστιανών και για το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Περισσότερα...

Οι μαθητές της Α γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας διεξήγαγαν έρευνα μεταξύ των συμμαθητών τους για τα είδη οικογενειών που υπάρχουν στο σχολείο μας, τα ποσοστά αγοριών και κοριτσιών αλλά και πόσο η οικονομική ύφεση επηρέασε το ποσοστό των γεννήσεων μεταξύ των οικογενειών των συμμαθητών τους.Η πρωτοτυπία της έρευνας αλλά και των λοιπών εργασιών που οι μαθητές έχουν αναπτύξει για τις ανάγκες του μαθήματος, με θέματα όπως είναι για παράδειγμα ο οικογενειακός προϋπολογισμός, η διαφήμιση κ.α. προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Συμβούλου της Οικιακής Οικονομίας κ. Δήμητρας Μακρή η οποία και δημοσίευσε την συγκεκριμένη έρευνα αλλά και εργασίες των μαθητών στο ηλεκτρονικό "εφημεριδάκι της οικιακής οικονομίας" το οποίο και διανέμετε Πανελληνίως σε όλα τα σχολεία.

Περισσότερα...

vodafones1Οι μαθητές της Γ γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου τις τεχνικές εγκαταστάσεις της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vodafone προκειμένου οι μαθητές να μάθουν και να εμπνευστούν από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Στη σκιά ενός Στελέχους" (Job shadow) που διοργανώνει το Σωματείο Eπιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece).

Περισσότερα...

 0799Οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τη μεγαλειώδη έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ' όλο τον κόσμο. Γνώρισαν το έργο του μεγάλου ζωγράφου, Van Gogh, όχι με τον συμβατικό, αλλά με έναν νέο, επαναστατικό τρόπο. Παρακολούθησαν μία live συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής, που οργάνωσε η Grande Exhibitions με την Λάβρυς. μέσω του SENSORY4™, ενός μοναδικού συστήματος που ενσωματώνει 40 προβολείς υψηλής ευκρίνειας, γραφικά πολλαπλών καναλιών και ήχο surround.

Περισσότερα...

THEATRONIO 17 resizeΤην Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Β' Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας την εκπαιδευτική-βιωματική παράσταση "Θέμα Χημείας" από την ομάδα "Θεατρόνιο", η οποία συνδέει ολιστικά την επιστήμη της Χημείας με το Θέατρο και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Περισσότερα...

mage 0 02 05 47a8bc937dc137b1c0027610ba07cd05b86c9583503553579b34de2f9a99c796 VΟι μαθητές του ΧΓ3 και του ΧΓ4 επισκέφθηκαν την Αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές μας γνώρισαν μία από τις μακροβιότερες παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας που κατέχει σήμερα την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Οι Μύλοι Λούλη δεσπόζουν στην ελληνική αγορά 234 χρόνια. Η μεγάλη αυτή Αλευροβιομηχανία ξεκίνησε το 1782, όταν ο Ζώης Λούλης εγκαταστάθηκε στην Αετορράχη Ιωαννίνων και έκτισε έναν μικρό πετρόμυλο. Μετά από έξι γενιές και αρκετές περιπέτειες βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Νίκου Λούλη, ο οποίος συνεχίζει με μεράκι και αγάπη το όνειρο των προγόνων του.

Περισσότερα...

C 0658Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο. Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Με βασική του φιλοσοφία το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους, καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εξοικείωσης με την επιστήμη. Φέτος, το Μουσείο Ηρακλειδών συνεργάζεται με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στο Πεκίνο.

Περισσότερα...

karamogΟι μαθητές του ΧΓ1 και του ΧΓ2 επισκέφθηκαν την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος στο Κορωπί στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις σπουδαιότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας και σημαντική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας. Η μεγάλη Αρτοβιομηχανία ξεκίνησε τα βήματά της ως ένας μικρός φούρνος σε χωριό της Σαντορίνης πριν από περίπου 60 χρόνια. Πολύ γρήγορα τον αγάπησαν οι ντόπιοι για τις γεύσεις του και την ποιότητά του και με την πάροδο των χρόνων η οικογενειακή επιχείρηση μεγάλωσε και σήμερα τα προϊόντα της βρίσκονται στο τραπέζι των περισσότερων ελληνικών οικογενειών.

Περισσότερα...

SC 0692Μια χορευτική υπερπαραγωγή του θρύλου των Μπολσόι Γιούρι Γκριγκορόβιτς με το Grigorovich Ballet Theatre of Russia, με εντυπωσιακά εφέ και με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ των Μπολσόι παρακολούθησαν οι μαθητές μας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής. Η πιο λαμπερή παράσταση της χριστουγεννιάτικης Αθήνας «Καρυοθραύστης» υποδέχτηκε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου μας. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν από τα υπέροχα σκηνικά, τα καταπληκτικά εφέ, τα λαμπερά κοστούμια, την εξαίσια μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και τους εξαιρετικούς χορευτές, οι οποίοι ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια τους το παραμύθι του Ε.Τ.Α. Hoffmann «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών».

Περισσότερα...

067Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου. 11.000 εκθέματα προσφέρουν στον επισκέπτη με ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στις μόνιμες εκθέσεις του περιλαμβάνονται επίσης αρχαιότητες από την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 7

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"