LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

35428320 10215950978144120 7856081395880296448 nΗ τελευταία μέρα του σχολείου δε θα μπορούσε να έχει κάτι άλλο, εκτός από παιχνίδι! Έτσι λοιπόν, τα πρωτάκια μας κατέβηκαν στην αυλή κι έπαιξαν με την ψυχή τους! Καλό καλοκαίρι γλυκά μας παιδιά! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Περισσότερα...

35302424 10215935322392736 6378859434877124608 nΠοιος θα κολυμπήσει στη λαθοθάλασσα; ...μα φυσικά τα πρωτάκια μας! Οι γενναίοι μας κολυμβητές και οι θαρραλέοι ψαράδες του σχολείου μας, πήραν τα καλάμια τους και ψάρεψαν όλα τα λάθη της ορθογραφίας! Και μετά από μια τέτοια καλή ψαριά, τι θα μπορούσαν να ζητήσουν οι ψαράδες μας; Νομίζω το μαντέψατε όλοι... ένα λαχταριστό παγωτάκι!

Περισσότερα...

35305554 10215935274591541 2957531376426942464 nΌλα τριγύρω μας... είναι μουσική! Ακόμα και το θρανίο που χτυπάμε, τα μολύβια που ενώνουμε και το μπουκάλι με το νερό που κουνάμε ρυθμικά! Και ποιος θα μπορούσε να τα ξέρει όλα αυτά καλύτερα απ' τα πρωτάκια μας; Έτσι, λοιπόν ,γεννήθηκε και η ιδέα να φτιάξουμε τα δικά μας μουσικά όργανα! Έπειτα, κατεβήκαμε στην αυλή και είπαμε τα τραγούδια της θεατρικής μας παράστασης. Υπέροχες μελωδίες και πρωτότυπες δημιουργίες απ' τα πρωτάκια μας.

Περισσότερα...

35330163 10215935165068803 8926965683648987136 nΤη θαλάσσια χελώνα καρέττα - καρέττα γνώρισαν από κοντά τα πρωτάκια μας,όταν επισκέφτηκαν το κέντρο περίθαλψης Αρχέλων. Εκεί,έχοντας ήδη μάθει αρκετές πληροφορίες από το βιβλίο της Γλώσσας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες αλλά και για τη δράση των εθελοντών. Είδαν από κοντά τραυματισμένες χελώνες κι έμαθαν πώς μπορούν να τις βοηθήσουν και τα ίδια τα παιδιά μας, κάνοντας ανακύκλωση.

Περισσότερα...

35330767 1667701209945044 1012576928449691648 nΛίγο πριν βγούμε όλοι στις θάλασσες, τα δευτεράκια του Β2, Β3, Β4 πήραν τα καλάμια τους και έπλευσαν σε πελάγη μακρινά για να πιάσουν ψάρια πολλά... Και πράγματι τα δίχτυα γέμισαν έχοντας ψάρια με ουσιαστικά, ψάρια με ρήματα, ψάρια με επίθετα, μετοχές, επιρρήματα.... Ψάρια πολλά, με όλα όσα έμαθαν τη φετινή χρονιά... Τα αποτελέσματα της ψαριάς άκρως ικανοποιητικά, αφού οι μικροί ψαράδες απέδειξαν πως είτε με φουρτούνες είτε με μποφόρ, αυτοί όλα τα καταφέρνουν σε χρόνο ρεκόρ.....

Περισσότερα...

IMG 6086Οι μαθητές μας με αφορμή την ολοκλήρωση του λογοτεχνικού βιβλίου "Το σεντούκι με τις 5 κλειδαριές" εργάστηκαν ομαδικά ή ατομικά και έκαναν εργασίες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε έμπνευση και δημιουργικότητα!Οι εργασίες περιλάμβαναν τη δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού, έμπνευση και μελοποίηση τραγουδιού, κατασκευές και μακέτες, χάρτες, ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και ζωγραφιές, όλα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Περισσότερα...

Τα δευτεράκια βγήκαν στην αυλή,
με άβακες να παίξουν…
Χιλιάδες, εκατοντάδες,
δεκάδες και μονάδες
έπρεπε να συνθέσουν…
Με τα στεφάνια έδειξαν
στους άβακες τους αριθμούς.
Και όλοι διασκεδάσαμε
με μαθηματικούς ρυθμούς.

Περισσότερα...

IMG 6069Στο σχολείο μάς μαθαίνουν πράγματα πολύ σοφά και μας κάνουνε παιχνίδια...Super διασκεδαστικά! Τα παιδάκια της Τετάρτης φάγαν σήμερα πρωινό,ένα γεύμα που γνωρίζουν ότι είναι ΒΑΣΙΚΟ!Στρώθηκαν οι πετσετούλες και ανοίξαν οι τσαντούλες, βγήκανε τα ταπεράκια με τα νόστιμα τοστάκια! Μπουκαλάκια - στρατιωτάκια με γαλατάκι και χυμό και στο πλάι τα φρουτάκια έστησαν τρελό χορό! Φάγαμε, γελάσαμε,πολύ το διασκεδάσαμε !Και κρατάμε στο μυαλό πως η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ χτίζει ένα γερό κορμί και βοηθάει το μυαλό,να δουλεύει στο λεπτό! Απολαύστε μας!

Περισσότερα...

20180614 090509Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης στο πλαίσιο διαθεματικής εργασίας με θέμα «Γεωμετρικά σχήματα στην Τέχνη» γνώρισαν έργα διάσημων ζωγράφων εμπνευσμένα από τα γεωμετρικά σχήματα και κατασκεύασαν τους δικούς τους πίνακες, αποδεικνύοντας πως η γεωμετρία είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της τέχνης.

Περισσότερα...

35270219 913130282180788 632780173124567040 nΣήμερα που ο καιρός είναι ζεστός,
στου σχολειού μας την αυλή κάναμε μία μικρή γιορτή....
Ένας γνωστός παγωτατζής, μ' ένα παγωτατζίδικο (όχι σαν όλα τ' άλλα)
ήρθε πρωί πρωί να μας δροσίσει και γέλια να σκορπίσει....
Τα δευτεράκια μας χωρίστηκαν σε ομάδες
και με το χωνάκι τους απ' το παγωτατζίδικο έπαιρναν 3 μπάλες...

Περισσότερα...

35227922 2113758962202541 4707848532298563584 nΟι μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο της ώρας Λογοτεχνίας, αφιέρωσαν την τελευταία τους εβδομάδα στην επεξεργασία ποιημάτων κορυφαίων Ελλήνων ποιητών. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έργα των Οδ. Ελύτη, Κ. Καβάφη και Γ. Ρίτσου μέσα από την εμπλοκή τους με δημιουργικές δραστηριότητες.

Περισσότερα...

DSC 0150Οι μαθητές μας της Στ΄ Δημοτικού το Σάββατο 9 Ιουνίου αποχαιρέτησαν το Δημοτικό σχολείο με μια ανατρεπτική «Κατά… Λάθος αποφοίτηση!». Η σατιρική παράσταση που ετοίμασαν, γεμάτη από αστείες αλλά και συγκινητικές στιγμές και πλαισιωμένη από υπέροχα τραγούδια και ευρηματικές χορογραφίες, σήμανε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός συναρπαστικού ταξιδιού στο Δημοτικό Σχολείο. Οι απόφοιτοί μας ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές Σεπτέμβρη, στα θρανία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτή τη φορά, με τις ευχές όλων μας να τους συνοδεύουν.

Περισσότερα...

20180611 114253Μύρισε καλοκαιράκι και τα δευτεράκια του σχολείου μας στις 11-06 έκαναν μια εξόρμηση στο Πολιτιστικό πάρκο "Χρυσαλίδα"! Το θέμα της επίσκεψής; Μα φυσικά τα παιχνίδια! Παιχνίδια όμως αλλιώτικα κι από τον χρόνο κάπως ξεχασμένα... μα στη μνήμη για πάντα χαραγμένα! Σε ένα πανέμορφο και κατάφυτο πάρκο οι μικροί μαθητές, έπαιξαν τραγουδώντας «Αλάτι χοντρό, αλάτι ψιλό έχασα τη μάνα μου και πάω να τη βρω...», έπαιξαν με βόλους και φυσικά... παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού με γρίφους!!!! Στο τέλος, έκαναν μια υπέροχη βόλτα με το τρενάκι τραγουδώντας: "Καλώς μας ήρθες καλοκαιράκι, τα σχολεία κλείνουν σε λιγάκι!!!!"

Περισσότερα...

DSC 0218To Σάββατο 2 Ιουνίου οι μαθητές μας των ιδιαιτέρων τμημάτων μουσικών οργάνων μάς χάρισαν μια ακόμη μοναδική βραδιά, γεμάτη από αγαπημένες κλασικές και νεότερες μελωδίες. Σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της υπεύθυνης των μουσικών τμημάτων, κας Ρούλας Παπαϊωάννου, τα παιδιά μας ανέδειξαν το ταλέντο, τις κατακτήσεις και τις δεξιότητές τους στην κιθάρα, το πιάνο, το αρμόνιο, και το βιολί που δίδαξαν οι κυρίες Γεωργία Ιωάννου και Χρυσούλα Φιλίππου και ο κος Τάσος Γουσέτης. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της ορχήστρας Orff του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας υπό τη διεύθυνση της κας Λίνας Αραβανή σε έργα Μάνου Χατζιδάκι καθώς και η συμφωνική ορχήστρα πνευστών του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Καμαριανάκη.

Περισσότερα...

DSC 0191Tην Κυριακή 10 Ιουνίου οι μαθητές μας της Α’ τάξης αποχαιρέτησαν την πρώτη τους δημιουργική χρονιά στο Δημοτικό σχολείο με μια θεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδι και τις αγαπημένες ιστορίες του Αισώπου, που μας μετέφεραν σε ένα παραμυθένιο κόσμο γεμάτο σοφία και γνώση. Οι μικροί πρωταγωνιστές μας θύμισαν τους μύθους του Αισώπου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων όσων τους απολαύσαμε, με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα, τον λαγό και τη χελώνα, το λιοντάρι και το ποντίκι, τον ψεύτη βοσκό να πρωταγωνιστούν στη σκηνή, χαρίζοντάς μας συγκίνηση, γέλιο και διασκέδαση.

Περισσότερα...

IMG 6129Λίγες μέρες πριν ολοκληρώσουν το «ταξίδι» τους στο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές της Στ’ τάξης συμμετείχαν στην τελευταία εκδρομή τους, πραγματοποιώντας τον διάπλου της διώρυγας της Κορίνθου. Με καλοκαιρινή πλέον διάθεση οι μαθητές απόλαυσαν αυτή την ιδιαίτερη διαδρομή, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν από ακουστική ξενάγηση για την ιστορία, την κατασκευή και τη σημαντικότητα της διώρυγας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με παιχνίδι αλλά και γεύμα σε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων στην περιοχή του Ισθμού. Ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά. Ευχόμαστε να έχουν ένα υπέροχο καλοκαίρι και μια καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο!

Περισσότερα...

10Οι μαθητές της Δ' δημοτικού με αφορμή το αντίστοιχο κεφάλαιο των Μαθηματικών για τα γεωμετρικά στερεά, αφού γνώρισαν τη θεωρία, κατασκεύασαν με πλαστελίνη και καλαμάκια τα δικά τους γεωμετρικά στερεά, αλλά και πρωτότυπα "μόμπιλο" που διακόσμησαν με κύβους, πυραμίδες και ορθογώνια παραλληλεπίπεδα.

Περισσότερα...

17Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, τα τριτάκια μας επισκέφθηκαν έναν υπέροχο χώρο, το Εκπαιδευτικό Πάρκο «Χρυσαλίδα», όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να παίξουν ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού και να μάθουν για τα επαγγέλματα του παρελθόντος. Ήταν μια εκδρομή που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη καθώς είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους φίλους τους και να μάθουν καινούρια πράγματα!

Περισσότερα...

5helxatzΟι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωμετρίας και συγκεκριμένα στο μάθημα του Κύκλου, γνώρισαν τον μεγάλο Ρώσο καλλιτέχνη Β. Καντίνσκι. Εμπνευσμένοι από τα έργα και τους πίνακές του, δημιούργησαν τα δικά τους ξεχωριστά σχέδια με κύκλους!

Περισσότερα...

gk22Μια από τις τελευταίες μέρες της άνοιξης, τα δευτεράκια βγήκαν στην αυλή του σχολείου μας κι έπαιξαν παιχνίδια. Το πρώτο παιχνίδι, "Τα εντομάκια της προπαίδειας", ήταν αφιερωμένο στον αποχαιρετισμό μιας όμορφης εποχής, της άνοιξης. Το επόμενο παιχνίδι, "Το παζλ της θάλασσας" είχε στόχο να καλωσορίσουμε την αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων, το καλοκαίρι, φτιάχνοντας τις ομάδες των επιρρημάτων. Τα παιδιά συνεργάστηκαν και συνδύασαν την ταχύτητα και τον ενθουσιασμό τους και κατάφεραν να αναδείξουν τις γνώσεις τους παίζοντας.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 35

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"