LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

image30Το μάθημα της Γλώσσας της Δ' Δημοτικού "ο Νερουλάς" στάθηκε αφορμή για να αναβιώσει η παλιά Αθήνα της δεκαετίας του '20. Οι συνοικίες της γέμισαν και πάλι από τις φωνές των πλανόδιων πωλητών που διαλαλούσαν την πραμάτεια τους... Γάλα, νερό, πάγοοο... Οι μαθητές, μέσα από τις εργασίες που έκαναν, γνώρισαν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τότε τα νοικοκυριά καθώς και τα παλιά επαγγέλματα, που πια τα περισσότερα έχουν εκλείψει.

Περισσότερα...

media share 0 02 05 dd8ac273f4f1164b5d977ceb45faf9e7bd648e9e5c7c5b526adc3741ebc9565f 1bc18f3b 61ce 44a7 af2a bfdc8654fc44Τη Δευτέρα 16/10 το μάθημα των Μαθηματικών της Γ' Δημοτικού έγινε ακόμα πιο διασκεδαστικό! Τα μικρά μας Τριτάκια βγήκαν στο προαύλιο, για να λύσουν σπαζοκεφαλιές, να παίξουν φιδάκι και να φτιάξουν τις πράξεις με το ίδιο τους το σώμα! Έβαλαν τα μυαλουδάκια τους σε δράση, ώστε να σχηματίσουν τη μαγική ντομινοπροπαίδεια και φυσικά ανακάλυψαν τα αποτελέσματα που έκρυβαν οι μαγικές αριθμοκάρτες!

Περισσότερα...

 20171016 125113Τη Δευτέρα 16/10 οι μαθητές της Ε' τάξης είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο του ... τεράστιου και να επεξεργαστούν τον κοσμικό χάρακα των πολυψήφιων αριθμών με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης ενότητας στο μάθημα των Μαθηματικών.

Περισσότερα...

IMG 20171016 090235Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής, στην ενότητα για το Πεπτικό Σύστημα, εκπόνησαν ένα πρόγραμμα για την υγιεινή διατροφή και το ταξίδι της τροφής. Η έναρξη των εργασιών ξεκίνησε με την κατασκευή μιας τρισδιάστατης μεσογειακής πυραμίδας της διατροφής και με την παρουσίαση των οργάνων του πεπτικού μας συστήματος.

Περισσότερα...

47087 10213711207231247 1005253202 oΈνα γλυκό καλωσόρισμα του φθινοπώρου ή μήπως ένας πρωτότυπος τρόπος επανάληψης στη Γλώσσα; Μάλλον και τα δύο σκέφτηκαν οι δασκάλες της Α' τάξης και κάπως έτσι σας παρουσιάζουν...το δέντρο των συλλαβών! Την Παρασκευή τα πρωτάκια μας κατέβηκαν στην αυλή κι έπαιξαν ένα πρωτότυπο παιχνίδι! Μόλις η δασκάλα τους έλεγε μια συλλαβούλα, ή ακόμα και λέξη, έτρεχαν να πάρουν από ένα φυλλαράκι για να την καλύψουν...

Περισσότερα...

20171010 140940Τα δευτεράκια μας με ψαλίδια κοφτερά
κόψαν σχήματα πολλά!
Τρίγωνα και τετράγωνα ξεχύθηκαν παντού
έτοιμα να συναρμολογηθούν.
Με την κόλλα λοιπόν τη δυνατή,
άρχισαν να φτιάχνουν τάνγκραμ στη στιγμή.

Περισσότερα...

0171013 142310 1 resizedΞέρουμε πως το νερό, το πολυτιμότερο είναι αγαθό!
Όμως δεν το εξοικονομούμε και συχνά το σπαταλούμε!

Οι μαθητές της Τετάρτης, όμως, δεν πνίγονται σε μια κουταλιά νερό! Με ευφάνταστες εργασίες, ζωγραφιές και κολάζ φρόντισαν να μας ενημερώσουν για τον κύκλο του νερού, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μόλυνση των υδάτινων πόρων της γης.

Περισσότερα...

IMG 2c0ca5bac065d5bb08b76d8d84a4a424 VΤην Τρίτη 10 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε' τάξης πραγματοποίησαν μια επιμορφωτική επίσκεψη στον λόφο Φιλοπάππου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να μάθουν τρόπους προσανατολισμού και να γνωρίσουν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία.

Περισσότερα...

IMG 20171004 104129Τα τριτάκια μας στις 4 Οκτωβρίου πήγαν την πρώτη τους επιμορφωτική επίσκεψη για τη φετινή σχολική χρονιά. Με σύμμαχο τον φθινοπωρινό ήλιο ξεκίνησαν πρωί πρωί για να επισκεφθούν ένα υπέροχο μέρος, το Μουσείο Βορρέ. Ανάμεσα στο πράσινο, τα ζώα και τον ήχο των πουλιών που μαζεύτηκαν για να υποδεχθούν τους μικρούς μας μαθητές, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και τα κοινωνικά μηνύματα που οι καλλιτέχνες περνούν μέσα από τα έργα τους, αλλά και με το λαογραφικό κομμάτι του μουσείου, στο οποίο συζήτησαν για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σε παλιότερες εποχές.

Περισσότερα...

IMG 20171006 105919Την Παρασκευή 6/10 ξεκίνησε η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης για την Ε' τάξη, που έχει ενσωματωθεί ως ώρα λογοτεχνίας στο πρόγραμμά μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου "Παπούτσια με φτερά" της Μαρίας Παπαγιάννη, να γνωρίσουν κάποιους από τους ήρωες του βιβλίου και στη συνέχεια με αφορμή στίχους του Γ. Σεφέρη να ζωγραφίσουν τη δική τους κλεψύδρα του ουρανού.

Περισσότερα...

0171005 103357 resizedΟι μαθητές της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το Περιβόλι της Βάρης, ένα περιβόλι - φάρμα που κρύβει ένα μυστικό που κάνει τη διαφορά. Εδώ ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται και βιώνουν μια όμορφη καθημερινότητα. Αρχικά κάναμε πειράματα για τον κύκλο του νερού, διευρύνοντας τις γνώσεις που είχαμε αποκτήσει στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στον χώρο, κάνοντας στάσεις στα παρτέρια με τα φυτά και τα λαχανικά, στο κοτοτρακτέρ, στη σκουληκόφαρμα, στη λιμνούλα με τους κυπρίνους και τις λιβελούλες, και ήρθαμε σε επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο συνύπαρξης με τη φύση.

Περισσότερα...

IMG 6754Οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Τρίτη 03/10/2017 το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), με στόχο να περάσουν μια μέρα γεμάτη … αθλητισμό. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές γνώρισαν μέσα από τη συμμετοχή τους διάφορα ολυμπιακά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, αντισφαίριση (τένις), επιτραπέζια αντισφαίριση (πίνγκ – πόνγκ), τοξοβολία, σκοποβολή κ.λπ. Οι μαθητές διασκέδασαν, έπαιξαν και πέρασαν μια ξέγνοιαστη μέρα στον χώρο που φιλοξένησε του Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Περισσότερα...

IMG 20171002 132310Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έ ταξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας "Ο φίλος μας, ο άνεμος" ήρθαν σε επαφή με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες. Επίσης, κατασκεύασαν τους δικούς τους ξεχωριστούς ανεμόμυλους και τους παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Περισσότερα...

s13Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές της Δ' Τάξης ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο κι έγιναν μικροί γεωμέτρες! Μιμούμενοι τους αγγειοπλάστες των γεωμετρικών χρόνων, στόλισαν και αυτοί τα δικά τους αγγεία με περίτεχνα γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα.

Περισσότερα...

IMG 6739Οι μαθητές της ΣΤ δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ασχολήθηκαν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, αφού μελέτησαν στο μάθημα της Ιστορίας την Αμερικανική και τη Γαλλική Επανάσταση, ενημερώθηκαν για την ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συζήτησαν για το πώς η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες.

Περισσότερα...

20170920 140434Ήρθε Σεπτέμβρης ανοίξαν τα σχολεία,
μαθητές και δάσκαλοι πίσω στα θρανία!
Τα δευτεράκια μας με όρεξη, γεμάτα υπομονή
σημαιάκια έφτιαξαν...συστήθηκαν στη στιγμή!
Με κέφι στόλισαν τις τάξεις τους, έπιασαν δουλειά...

Περισσότερα...

IMG 0257Αντιπροσωπεία της συγγραφικής ομάδας του Σχολείου μας που συμμετείχε στο πρόγραμμα Μικρά Μολύβια - Βιβλιοδεσμοί επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη. Μαζί με μαθητές και άλλων Σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρέδωσαν το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση του βιβλίου τους με τίτλο "Χαμένοι στη σύνδεση" και ακόμη λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά βιβλία, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Περισσότερα...

DSC 0571Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο θεσμός του «Πανηγυριού των Φυσικών Επιστημών» στο οποίο οι μαθητές μας της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού μας, και μαθητές του Γυμνασίου μας, μας έδειξαν μέσω πρωτότυπων κατασκευών και πειραμάτων τις μοναδικές τους κατακτήσεις στις γνώσεις των φυσικών επιστημών αλλά και τη δεξιοτεχνία τους, το μεράκι τους και την ικανότητά τους να δουλεύουν ομαδικά.

Περισσότερα...

image 0 02 04 d5b477e15f67e56f552c4f2955d55734ae618dfc2dfcc29c01f0ca5027273386 VΤα δευτεράκια μας χέρι με χέρι

έφτιαξαν κολάζ με της Ελλάδας μας τα μέρη.

Μας ταξίδεψαν παντού

κι ο νους μας πήγε αλλού...

Περισσότερα...

DSC 0281Γιορτάζοντας το τέλος άλλης μιας δημιουργικής, γεμάτη γνώση και εμπειρίες σχολική χρονιά και αποχαιρετώντας ταυτόχρονα το Δημοτικό σχολείο οι μαθητές μας της Στ΄ Δημοτικού ανέβασαν στην τελετή αποφοίτησής τους τη θεατρική παράσταση «Το πνεύμα της χαραμάδας», στην οποία μας χάρισαν με το ταλέντο τους στην υποκριτική το τραγούδι και το χορό, μια πολύ δροσερή, λυρική, νοσταλγική και γεμάτη χιούμορ ματιά σε αγαπημένες ταινίες του ελληνικού σινεμά.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 28

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"