LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

DSCN3054Στο Νηπιαγωγείο μας δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, καθώς έτσι τα παιδιά βρίσκουν νόημα σε όσα μαθαίνουν και κάνουν συνδέσεις ανάμεσα στις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκτούν. Με αφορμή τη θεματική ενότητα «Από το σιτάρι, στο ψωμί» και της προσπάθειάς μας να ενθαρρύνουμε την εμπλοκή των παιδιών στις δράσεις του Νηπιαγωγείου παρουσιάσαμε αναλυτικά όλα τα απαραίτητα στάδια για την παρασκευή του άρτου.

Περισσότερα...

sf1Στο Νηπιαγωγείο τον μήνα Σεπτέμβριο μάθαμε για τη διαδικασία του τρύγου. Από τα παλιά χρόνια έως σήμερα, από τη συλλογή των σταφυλιών, μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλι και όλα αυτά με έναν μοναδικό, βιωματικό τρόπο.

Περισσότερα...

DSCN2934Στα πλαίσια της σειράς των επιμορφωτικών, ψυχαγωγικών επισκέψεων του σχολείου μας, την Πέμπτη 12/10/2017, τα νηπιάκια μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μagic Garden και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: "Προστατεύοντας τη Ζιζέλ". Το Magic Garden μας προσέφερε ένα ιδανικό περιβάλλον για μια εκπαιδευτική βόλτα μέσα σε στη φύση σ' ένα ιδιαίτερα καθαρό και προστατευμένο κτήμα.

Περισσότερα...

827Την Τετάρτη 11/10/2017, στον χώρο του σχολείου μας και σε συνεργασία με την "Οδοντιατρική φροντίδα Ευάγγελος Φράγκος - Μαρίνα Φράγκου", πραγματοποιήθηκε οδοντοστοματολογικός έλεγχος των παιδιών των προσχολικών τμημάτων, με στόχο την εκτίμηση της στοματικής υγιεινής των παιδιών, καθώς και τον εντοπισμό ενδεχόμενων οδοντικών, περιοδοντικών παθήσεων ή ορθοδοντικών παρεκκλίσεων.

Περισσότερα...

DSCN1326Ο παιδικός μας σταθμός βίωσε τη διαδικασία του "Τρύγου" και της επεξεργασίας των σταφυλιών μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Στα πλαίσια θεατρικού παιχνιδιού οι μικροί μας μαθητές μεταμορφώθηκαν σε" Τρυγητές" και ακολούθησαν βήμα - βήμα όλη τη διαδρομή από τον τρύγο... μέχρι το κρασί. Τη διαθεματική τους ενότητα πλαισίωσαν αισθητηριακές ασκήσεις, ομαδικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, τραγούδια κ.α.

Περισσότερα...

N2877Αυτόν τον καιρό η αγορά, το τραπέζι μας, είναι γεμάτα με όμορφα μυρωδάτα λαχταριστά φρούτα. Στους οπωρώνες οργασμός για το μάζεμα, το τελάρισμα και το πούλημα των φρούτων. Στ’ αμπέλια πανηγύρι για τον τρύγο και την εξαγωγή του μούστου. Στο Νηπιαγωγείο μας μεταφέραμε αυτό το κλίμα με χίλιους τρόπους, με χίλιες ευκαιρίες. Τα παιδιά άκουσαν, τραγούδησαν, έμαθαν, είδαν, έφτιαξαν χειροτεχνίες, ζωγράφισαν τα φθινοπωρινά φρούτα.

Περισσότερα...

SCN2789Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων, το νηπιαγωγείο μας, έδωσε την ευκαιρία στα νήπια των τμημάτων του να ευαισθητοποιηθούν για ζητήματα που αφορούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων κάθε ζωικού οργανισμού καθώς και το σεβασμό απέναντι σε κάθε ύπαρξη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο να γνωστοποιήσει στα νήπια ότι οι διάφορες περιβαλλοντικές αλλαγές, η έλλειψη παιδείας και η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση μπορούν μερικές φορές να αποβούν μοιραία καταστροφικές για μερικά είδη του ζωικού βασιλείου.

Περισσότερα...

DSCN2587Στα πλαίσια της σειράς των επιμορφωτικών, ψυχαγωγικών και περιβαλλοντικών επισκέψεων του σχολείου μας τα νηπιάκια μας, την Πέμπτη 28-09-2017, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Πολυχώρο (Ο κόσμος της γνώσης), όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Από το σταφύλι στο κρασί». Τα παιδάκια επισκέφθηκαν τον αμπελώνα, τρύγησαν, έριξαν τα σταφύλια από τα καλαθάκια μέσα στο πατητήρι, τα πάτησαν, έβγαλαν μυρωδάτο μούστο και έζησαν την μεταφορά του στα βαρέλια, όπου έγινε η ζύμωση….

Περισσότερα...

DSCN1346Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου μας είχαν την ευκαιρία την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 να πάρουν μέρος στη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Το κρυφτό της χαράς» της Μαριλένας Καββαδά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Βασική εμψυχώτρια ήταν η ίδια η συγγραφέας του παραμυθιού.

Περισσότερα...

DSCN763615 Ιουνίου 2017!!!! Μέρα χαράς και συγκίνησης για τους απόφοιτους του Προνηπιαγωγείου. Με γελαστά προσωπάκια, μπήκαν στο καράβι των αναμνήσεων, έψαξαν πολύ καλά στα αμπάρια του και αναπόλησαν υπέροχες στιγμές από τη ζωή τους στο Προνηπιαγωγείο. Νοστάλγησαν, ταξίδεψαν, συγκινήθηκαν, αγκαλιάστηκαν και χάρηκαν πολύ με την έκπληξη που τους ετοιμάσαμε. Φτιάξαμε ποπ-κορν και χορέψαμε όλοι μαζί γιορτάζοντας την σπουδαία αποφοίτησή τους.

Περισσότερα...

DSCN1905Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» οργανώσαμε στο Νηπιαγωγείο μας μια σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου τα νηπιάκια μας, να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης για τη ζωή μας και το περιβάλλον και να προβληματιστούν με την έλλειψη κάποιων υλικών. Επίσης, στόχος μας ήταν να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και να μάθουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και να πετούν τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται στον κοινό κάδο.

Περισσότερα...

DSCN7575Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου, υποδέχτηκαν το καλοκαιράκι με έναν δροσιστικό τρόπο!!! Έφτιαξαν φυσική λεμονάδα και με συνεργασία εκτέλεσαν τη συνταγή με επιτυχία. Έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι η υγιεινή διατροφή είναι σύμμαχος στη ζωή!!!

Περισσότερα...

DSCN1853Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου, την Παρασκευή 26-5-2017, πραγματοποίησαν επιμορφωτική επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής, όπου ήρθαν σε επαφή με την τέχνη του πηλού. Παρακολούθησαν μια όμορφη κουκλοθεατρική παράσταση μέσα από την οποία γνώρισαν τις πρώτες ύλες και τον τρόπο κατασκευής του πηλού. Ο τεχνίτης αγγειοπλάστης με τον τροχό του, δημιούργησε μπροστά στα παιδιά διάφορα αγγεία.

Περισσότερα...

DSCN1797Την Δευτέρα 15-5-2017 το νηπιαγωγείο μας μετατράπηκε σε ένα όμορφο ζαχαροπλαστείο. Με απλά υγιεινά υλικά οι μικροί ζαχαροπλάστες μας έφτιαξαν υπέροχα μηλοπιτάκια τα οποία ψήθηκαν στον φούρνο του σχολείου. Λαχταριστά και μοσχομυριστά σερβιρίστηκαν σε πιατέλες. Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τις νόστιμες δημιουργίες μας.

Περισσότερα...

DSCN7363Με αφορμή το αφιέρωμά μας στην τέχνη της φωτογραφίας, γνωρίσαμε τη διαδρομή της φωτογραφίας και την εξέλιξή της μέσα στην ιστορία. Ξεφυλλίσαμε παλιά άλμπουμ και δώσαμε ζωή σε φωτογραφίες μιας άλλης εποχής. Τα παιδιά του Προνηπιαγωγείου αναβίωσαν καθημερινές εικόνες από τη ζωή της Παλιάς Αθήνας και «σκηνοθέτησαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τους τις σκηνές που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας ρούχα και αξεσουάρ που είχαν φέρει απ' το σπίτι.

Περισσότερα...

DSCN1672Στα πλαίσια του προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας με θέμα: «Η επικονίαση» την Τετάρτη10-5-2017 τα νήπια πραγματοποίησαν την εξής δραστηριότητα: «Επιχείρηση προσέλκυσης επικονιαστών, συμμετέχοντας στη διάσωση αυτών αλλά και των φυτών». Έτσι τα νήπια έφεραν στο σχολείο από ένα γλαστράκι μ’ ένα φυτό προκειμένου να προσκαλέσουν τον επικονιαστή που επιθυμούν. Συνέλεξαν πληροφορίες για τον επικονιαστή και το φυτό που επέλεξαν να παρουσιάσουν μέσα στην τάξη.

Περισσότερα...

20170506 112818Το Σάββατο 6/5/17, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το ανοιχτό μάθημα (Open Day) των προσχολικών μας τμημάτων. Οι λιλιπούτειοι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες άνοιξαν τα φτερά τους και απογειώθηκαν στον κόσμο της γνώσης. Είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορους σταθμούς δραστηριοτήτων να γνωρίσουν το πρόγραμμά μας. Να περάσουν μία μέρα βιωματικού σχολείου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την μουσικοκινητική, τα αγγλικά, τη ρομποτική, τα πειράματα και τις φυσικές επιστήμες, τα εικαστικά και τις νέες τεχνολογίες.

Περισσότερα...

DSCN1654Την Πέμπτη 4/5/2017 στον χώρο του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος των νηπίων μας από τον οφθαλμίατρο κ. Σκουρτιά Γιώργο.

Περισσότερα...

DSCN1560Τα παιδάκια των Προσχολικών τμημάτων του σχολείου μας, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα της ζούγκλας, της σαβάνας, της ερήμου, του δάσους, του αγροκτήματος και τα πουλιά του τροπικού δάσους, με τη βοήθεια των έμπειρων ξεναγών του πάρκου. Απόλαυσαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα δελφίνια και γνώρισαν τα πάντα για την εκπαίδευσή τους στο Αττικό Πάρκο και τους τρόπους προστασίας τους στη φύση.

Περισσότερα...

DSCN7136Η ανακύκλωση είναι αναγκαία για εμάς και τα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση με ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Βάζοντας αυτό σαν στόχο, στήσαμε μια ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, όπου τα παιδιά γνώρισαν τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται, με βάση το υλικό κατασκευής τους.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 13

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"