LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

DSCN763615 Ιουνίου 2017!!!! Μέρα χαράς και συγκίνησης για τους απόφοιτους του Προνηπιαγωγείου. Με γελαστά προσωπάκια, μπήκαν στο καράβι των αναμνήσεων, έψαξαν πολύ καλά στα αμπάρια του και αναπόλησαν υπέροχες στιγμές από τη ζωή τους στο Προνηπιαγωγείο. Νοστάλγησαν, ταξίδεψαν, συγκινήθηκαν, αγκαλιάστηκαν και χάρηκαν πολύ με την έκπληξη που τους ετοιμάσαμε. Φτιάξαμε ποπ-κορν και χορέψαμε όλοι μαζί γιορτάζοντας την σπουδαία αποφοίτησή τους.

Περισσότερα...

DSCN1905Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» οργανώσαμε στο Νηπιαγωγείο μας μια σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου τα νηπιάκια μας, να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης για τη ζωή μας και το περιβάλλον και να προβληματιστούν με την έλλειψη κάποιων υλικών. Επίσης, στόχος μας ήταν να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και να μάθουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και να πετούν τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται στον κοινό κάδο.

Περισσότερα...

DSCN7575Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου, υποδέχτηκαν το καλοκαιράκι με έναν δροσιστικό τρόπο!!! Έφτιαξαν φυσική λεμονάδα και με συνεργασία εκτέλεσαν τη συνταγή με επιτυχία. Έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι η υγιεινή διατροφή είναι σύμμαχος στη ζωή!!!

Περισσότερα...

DSCN1853Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου, την Παρασκευή 26-5-2017, πραγματοποίησαν επιμορφωτική επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής, όπου ήρθαν σε επαφή με την τέχνη του πηλού. Παρακολούθησαν μια όμορφη κουκλοθεατρική παράσταση μέσα από την οποία γνώρισαν τις πρώτες ύλες και τον τρόπο κατασκευής του πηλού. Ο τεχνίτης αγγειοπλάστης με τον τροχό του, δημιούργησε μπροστά στα παιδιά διάφορα αγγεία.

Περισσότερα...

DSCN1797Την Δευτέρα 15-5-2017 το νηπιαγωγείο μας μετατράπηκε σε ένα όμορφο ζαχαροπλαστείο. Με απλά υγιεινά υλικά οι μικροί ζαχαροπλάστες μας έφτιαξαν υπέροχα μηλοπιτάκια τα οποία ψήθηκαν στον φούρνο του σχολείου. Λαχταριστά και μοσχομυριστά σερβιρίστηκαν σε πιατέλες. Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τις νόστιμες δημιουργίες μας.

Περισσότερα...

DSCN7363Με αφορμή το αφιέρωμά μας στην τέχνη της φωτογραφίας, γνωρίσαμε τη διαδρομή της φωτογραφίας και την εξέλιξή της μέσα στην ιστορία. Ξεφυλλίσαμε παλιά άλμπουμ και δώσαμε ζωή σε φωτογραφίες μιας άλλης εποχής. Τα παιδιά του Προνηπιαγωγείου αναβίωσαν καθημερινές εικόνες από τη ζωή της Παλιάς Αθήνας και «σκηνοθέτησαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τους τις σκηνές που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας ρούχα και αξεσουάρ που είχαν φέρει απ' το σπίτι.

Περισσότερα...

DSCN1672Στα πλαίσια του προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας με θέμα: «Η επικονίαση» την Τετάρτη10-5-2017 τα νήπια πραγματοποίησαν την εξής δραστηριότητα: «Επιχείρηση προσέλκυσης επικονιαστών, συμμετέχοντας στη διάσωση αυτών αλλά και των φυτών». Έτσι τα νήπια έφεραν στο σχολείο από ένα γλαστράκι μ’ ένα φυτό προκειμένου να προσκαλέσουν τον επικονιαστή που επιθυμούν. Συνέλεξαν πληροφορίες για τον επικονιαστή και το φυτό που επέλεξαν να παρουσιάσουν μέσα στην τάξη.

Περισσότερα...

20170506 112818Το Σάββατο 6/5/17, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το ανοιχτό μάθημα (Open Day) των προσχολικών μας τμημάτων. Οι λιλιπούτειοι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες άνοιξαν τα φτερά τους και απογειώθηκαν στον κόσμο της γνώσης. Είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορους σταθμούς δραστηριοτήτων να γνωρίσουν το πρόγραμμά μας. Να περάσουν μία μέρα βιωματικού σχολείου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την μουσικοκινητική, τα αγγλικά, τη ρομποτική, τα πειράματα και τις φυσικές επιστήμες, τα εικαστικά και τις νέες τεχνολογίες.

Περισσότερα...

DSCN1654Την Πέμπτη 4/5/2017 στον χώρο του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος των νηπίων μας από τον οφθαλμίατρο κ. Σκουρτιά Γιώργο.

Περισσότερα...

DSCN1560Τα παιδάκια των Προσχολικών τμημάτων του σχολείου μας, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα της ζούγκλας, της σαβάνας, της ερήμου, του δάσους, του αγροκτήματος και τα πουλιά του τροπικού δάσους, με τη βοήθεια των έμπειρων ξεναγών του πάρκου. Απόλαυσαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα δελφίνια και γνώρισαν τα πάντα για την εκπαίδευσή τους στο Αττικό Πάρκο και τους τρόπους προστασίας τους στη φύση.

Περισσότερα...

DSCN7136Η ανακύκλωση είναι αναγκαία για εμάς και τα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση με ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Βάζοντας αυτό σαν στόχο, στήσαμε μια ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, όπου τα παιδιά γνώρισαν τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται, με βάση το υλικό κατασκευής τους.

Περισσότερα...

DSCN6967Τα προσχολικά τμήματα του Σχολείου μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 25ης Μαρτίου, προγραμμάτισαν ποικίλες δραστηριότητες, κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών. Καθώς η ατμόσφαιρα του σχολείου άλλαξε και απέκτησε γαλανόλευκη όψη, τα παιδιά μας ντύθηκαν τσολιαδάκια και Σουλιώτισσες από τις νηπιαγωγούς τους. Τραγούδησαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν επετειακά βίντεο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος, παρέλασαν με καμάρι στην αυλή του σχολείου μας.

Περισσότερα...

DSCN6746Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου με οδηγό το εργαλείο των εξερευνητών, δηλαδή έναν παγκόσμιο χάρτη και μια πυξίδα, ανακάλυψαν τις ηπείρους της γης. Γνώρισαν διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές γλώσσες, ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, παραδοσιακές ενδυμασίες των χωρών, χορούς και μουσικές από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη. Για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις πέντε ηπείρους, δημιούργησαν τη γωνιά του κόσμου στην τάξη τους, όπου τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αφρικανικές μάσκες, μουσικά όργανα, κολιέ από καρπούς δέντρων, μινιατούρες αρχαίων αιγυπτιακών μνημείων, ελεφαντόδοντο, κινέζικες ομπρέλες, καπέλα, κινέζικο φαγητό, σομπρέρο, και μαράκες, καθώς επίσης και κούκλες(αναμνηστικά) από διάφορες χώρες.

Περισσότερα...

DSCN6839Στα πλαίσια της διαθεματικής μας ενότητας: «Εξερευνώντας τον κόσμο… μέσα από τους χάρτες», διαμορφώσαμε στην τάξη μας μια μεγάλη σκηνή κουκλοθεάτρου με κούκλες- ενθύμια από ταξίδια στις ηπείρους της Γης και διασκευάσαμε το παραμύθι της Βασιλικής Νευρoκοπλή με τίτλο: «Ως την άκρη του νερού».

Περισσότερα...

DSCN6771Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού και του Προνηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, το Replayce! Έναν καταπληκτικό χώρο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο που τους έδωσε τη δυνατότητα να γυμναστούν μέσα από δράσεις χαράς και παιχνιδιού. Ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια με μπαλόνια, εμπόδια, στεφάνια και στρώματα πάνω σε έναν ασφαλή μαλακό τάπητα 200τμ, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μέθοδο Replayce.

Περισσότερα...

DSCN1250Την Τετάρτη 8-3-2017 τα νηπιάκια μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» και παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ». Σε πρωτότυπο κείμενο των βραβευμένων συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και ‘Εμης Σίνη και με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, η ομάδα «Κοπέρνικος» δημιούργησε ένα υπέροχο, απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα ερμηνεύοντας ζωντανά, υπέροχα τραγούδια με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων.

Περισσότερα...

DSCN1113Μια ξεχωριστή μέρα σήμερα στην προσχολική αγωγή, οι τάξεις γέμισαν χρώματα, γέλια και χαρούμενες φωνές. Στο ρυθμό της αποκριάς τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί τους μασκαρεμένοι με τις υπέροχες στολές τους διασκέδασαν και χάρηκαν το αποκριάτικο πάρτυ.

Περισσότερα...

DSCN1024Η έναρξη του τριωδίου και τα αποκριάτικα έθιμα που είναι πλούσια στην πατρίδα μας και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, μας έδωσαν την αφορμή για δημιουργική προσέγγιση της θεματικής ενότητας «ΑΠΟΚΡΙΕΣ». Έτσι δόθηκαν ευκαιρίες στα παιδιά για απόκτηση γνώσεων, επαφή με την παιδική λογοτεχνία, εικαστικές δημιουργίες (χειροτεχνίες, κατασκευές), μασκαρέματα, χορό και τραγούδι.

Περισσότερα...

DSCN0840Με αφορμή τη διαθεματική ενότητα τα παιδιά του κόσμου τα νηπιάκια μας ξεκίνησαν ένα μαγικό ταξίδι σ’όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Γνώρισαν τα παιδιά του κόσμου τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειές τους. Έμαθαν πως το περιβάλλον στο οποίο ζουν καθορίζει τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους. Όμως συνειδητοποίησαν πως οι διαφορές στην εμφάνιση ή στον τρόπο ζωής είναι πολύ μικρές καθώς όλοι είμαστε αδέρφια και ζούμε σ’ένα μεγάλο σπίτι που ονομάζεται «ΓΗ».

Περισσότερα...

DSCN6512Με το σύνθημα: «Με το ένα… με το δύο… με το τρία … πάμε πίσω στην Προϊστορία», τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στη Γη, 230 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μέσα από παρουσιάσεις, προβολές βίντεο και πειράματα ανακάλυψαν τους δεινόσαυρους. Γνώρισαν τα είδη των δεινοσαύρων, τον τρόπο που τρέφονταν, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, ίσως εξαφανίστηκαν. Εντυπωσιάστηκαν, όταν με πείραμα δημιούργησαν τα δικά τους απολιθώματα δεινοσαύρων με γύψο και πηλό. Αλλά και, όταν προσπάθησαν να σκάψουν μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και να βγάλουν έναν δεινόσαυρο που είχε παγώσει από την εποχή των Παγετώνων στη Γη. Έφτιαξαν ίχνη δεινοσαύρων, χωρισμένα σε ομάδες σχεδιασμού, μέτρησης και ζωγραφικής. Μεταμφιέστηκαν σε γλυκά δεινοσαυράκια και διασκέδασαν πολύ.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 13

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"