LOGO shield  MICROS SHC LOGO1                                                                                                                     Flag of Greece.svg    ss1280px Flag of the United Kingdom.svg  

 

 

Menu

nipanak2018Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» οργανώσαμε στο Νηπιαγωγείο μας μια σειρά δραστηριοτήτων προκειμένου τα νηπιάκια μας, να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης για τη ζωή μας και το περιβάλλον και να προβληματιστούν με την έλλειψη κάποιων υλικών. Επίσης, στόχος μας ήταν να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και να μάθουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και να πετούν τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται στον κοινό κάδο.

Περισσότερα...

DSCN3698Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Παιδί και Περιβάλλον», τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα –Λιναρδάτου, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα, 11-6-2018 τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Περνώντας την είσοδο του κήπου, ένας μαγικός κόσμος γεμάτος λυγερόκορμα δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια, φαρμακευτικά φυτά, λιμνούλες με νούφαρα και βατραχάκια, σκιερούς διαδρόμους με μπαμπού και τόσα άλλα ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια τους. Γνώρισαν πολλά είδη φυτών και δέντρων από τις ειδικές αναρτημένες ταμπέλες που υπήρχαν στον χώρο. Συμμετείχαν σε μια περιβαλλοντική δραστηριότητα φυτέματος μιας «δενδρομολόχας», την οποία και πήραν στο σπίτι για να τη φροντίζουν. Παρατήρησαν χερσαίες χελώνες κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους και έγιναν οι ίδιοι « φωτογράφοι» για να δημιουργήσουν τη δική τους συλλογή από κάθε γωνιά του κήπου. 

Περισσότερα...

DSCN3658Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αγωγής στον παιδικό σταθμό αφού μιλήσαμε και μάθαμε πώς δημιουργούνται και πώς αναπτύσσονται τα φυτά επισκεφτήκαμε το φυτώριο της γειτονιάς μας. Εκεί γνωρίσαμε πολλά είδη φυτών, μάθαμε πώς να τα φροντίζουμε και αγοράσαμε ό,τι χρειαζόμασταν για να φτιάξουμε το δικό μας φυτώριο.

Περισσότερα...

28743562788 de15b11019 qΤα παιδιά του Παιδικού Σταθμού των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με τον πιο δυναμικά και διασκεδαστικό τρόπο, με «Νεροπαίχνιδα». Την Τετάρτη 6-6-2018 ήρθαν στο σχολείο με τα νεροπίστολά τους και συμμετείχαν σε πολλά διασκεδαστικά αλλά και εκπαιδευτικά ομαδικά παιχνίδια με νερό. Τελειώνοντας ο ενθουσιασμός ήταν ζωγραφισμένος στα μικρά προσωπάκια τους μαζί με την ανυπομονησία για τις επόμενες «νεροδραστηριότητες».

Περισσότερα...

Η ανακύκλωση είναι αναγκαία για εμάς και τα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση με ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Βάζοντας αυτό σαν στόχο, στήσαμε μια ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, όπου τα παιδιά γνώρισαν τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται, με βάση το υλικό κατασκευής τους. Μετά από μία εβδομάδα αδειάσαμε το περιεχόμενο των κάδων που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι στον μπλε κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς μας.

Περισσότερα...

rsz dscn7731Με αφορμή το αφιέρωμά μας στην τέχνη της φωτογραφίας, γνωρίσαμε τη διαδρομή της φωτογραφίας και την εξέλιξή της μέσα στην ιστορία. Ξεφυλλίσαμε παλιά άλμπουμ και δώσαμε ζωή σε φωτογραφίες μιας άλλης εποχής. Τα παιδιά του Προνηπιαγωγείου αναβίωσαν καθημερινές εικόνες από τη ζωή της Παλιάς Αθήνας και «σκηνοθέτησαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τους τις σκηνές που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας ρούχα και αξεσουάρ που είχαν φέρει απ' το σπίτι. Έτσι, σκηνές όπως: «Συζητήσεις στο καφενείο», «Νοικοκυρές σε αυλή της Αθήνας», «Περιμένοντας τον γαλατά», «Χορεύοντας με τους ήχους της λατέρνας», «Βόλτα στο Ζάππειο», «Ρομαντικό ραντεβού», «Ενθύμιον γάμου», Οικογενειακή φωτογραφία», « Ο λούστρος», «Φρέσκα κουλούρια», «Εφημερίδεεες», «Ο κουρέας» και «Ο φωτογράφος», «πήραν ζωή» εντός και εκτος της τάξης μας!

Περισσότερα...

20180516 100943Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα του «PARADISE PARK», με τίτλο «Μελισσοκόμοι εν δράσει». Τα παιδιά είδαν τη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών από την πραγματική γυάλινη κυψέλη και γνώρισαν τα τρία είδη, που απαρτίζουν την κοινωνία τους (βασίλισσα, εργάτρια, κηφήνας). Έμαθαν τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους, τη δομή του σώματος τους και τη κατανομή των εργασιών τους. Έμαθαν ακόμη τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας τους. Αφού γνώρισαν τον ρόλο του μελισσοκόμου και τα μελισσοκομικά εργαλεία, στη συνέχεια, με τον κατάλληλο εξοπλισμό «κάπνισαν» την ξύλινη κυψέλη με το καπνιστήρι, έβγαλαν από μέσα τα πλαίσια με τις κηρήθρες, τρύγησαν το μέλι με τη βοήθεια του χειροκίνητου εξαγωγέα μελιού και τέλος, γεύτηκαν το μέλι που τα ίδια παρήγαγαν.

Περισσότερα...

32506881 894907687380749 128171522148794368 nΟι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου, την Τρίτη 15-5-2018, πραγματοποίησαν επιμορφωτική επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής, όπου ήρθαν σε επαφή με την τέχνη του πηλού. Παρακολούθησαν μια όμορφη κουκλοθεατρική παράσταση μέσα από την οποία γνώρισαν τις πρώτες ύλες και τον τρόπο κατασκευής του πηλού. Ο τεχνίτης αγγειοπλάστης με τον τροχό του, δημιούργησε μπροστά στα παιδιά διάφορα αγγεία.

Περισσότερα...

DSCN3531Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Παιδικός Σταθμός των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου γέμισε έντομα, πεταλούδες, μέλισσες, γρύλους, τζιτζίκια, μυρμήγκια, αράχνες ….. Έτσι, λοιπόν, οι μικροί μας εντομολόγοι ανέλαβαν δράση!! Πήραν τους μεγεθυντικούς φακούς και παρατήρησαν μία εξαιρετική συλλογή εντόμων. Μέσα από βιωματικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, εντυπωσιακές κατασκευές και τραγούδια ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο τους. 

Περισσότερα...

DSCN3552Η διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί στοιχείο πολιτισμού για τον σύγχρονο άνθρωπο και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωσή του. Στο πλαίσιο ανάπτυξης της περιβαλλοντικής τους συνείδησης, τα παιδιά του Παιδικού σταθμού μας επισκέφτηκαν, στις 11-5-2018, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου. Μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, σε αριθμό και πληρότητα ταριχευμένων εκθεμάτων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν ζώα σχεδόν από κάθε είδος...

Περισσότερα...

DSCN4288Στα πλαίσια του προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας με θέμα: «Η επικονίαση» την Τετάρτη 9-5-2018 τα νήπια πραγματοποίησαν την περιβαλλοντική δραστηριότητα: «Επιχείρηση προσέλκυσης και διάσωσης των επικονιαστών και των φυτών». Τα νήπια έφεραν στο σχολείο από ένα γλαστράκι μ’ ένα φυτό προκειμένου να προσκαλέσουν τον επικονιαστή που επιθυμούν. Συνέλεξαν πληροφορίες για τον επικονιαστή και το φυτό που επέλεξαν να παρουσιάσουν μέσα στην τάξη. Ακολούθησε η παρουσίαση των φυτών τους στην ομάδα.

Περισσότερα...

31944725 888892331315618 4652859477597356032 nΤην Πέμπτη 3/5/2018 στον χώρο του νηπιαγωγείου, πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος των νηπίων μας από τον οφθαλμίατρο κ. Σκουρτιά Γιώργο.

Περισσότερα...

20180427 094034Την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου, με αφορμή την θεματική ενότητα: «Το ταξίδι... ενός πρόσφυγα», ταξίδεψαν στον κόσμο μέσω του Google Maps και ανακάλυψαν ότι σε πολλές χώρες στον κόσμο υπάρχει ακόμα και σήμερα πόλεμος. Πόλεμος... που δεν είναι πάρα πολύ μακριά μας…

Περισσότερα...

31357750 885736408297877 3721023446071640064 nΤα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα της ζούγκλας, της σαβάνας, της ερήμου, του δάσους, του αγροκτήματος και τα πουλιά του τροπικού δάσους. Απόλαυσαν εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα στα αρπακτικά πουλιά και στα δελφίνια. Γνώρισαν τα πάντα για την εκπαίδευσή τους στο Αττικό Πάρκο και τους τρόπους προστασίας τους στη φύση.

Περισσότερα...

IMG 20180424 101927Την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Κεραμικής στην Ακαδημία Πλάτωνος. Τα παιδιά παρακολούθησαν δίωρο πρόγραμμα αγγειοπλαστικής που περιλάμβανε τις εξής δραστηριότητες:
- Παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο: «Ο αγγειοπλάστης και ο τεμπέλης βασιλιάς». Τα παιδιά μέσα από την παράσταση γνώρισαν τις πρώτες ύλες και τα στάδια κατασκευής ενός αγγείου. Η εμψύχωση έγινε με μαριονέτες υπό τη συνοδεία πιάνου.
- Επιτόπια κατασκευή αγγείου. Ο αγγειοπλάστης κατασκεύασε στον τροχό τις παραγγελίες των παιδιών.
- Τέλος, κατασκευή κεραμικού τεχνήματος. Οι μαθητές κατασκεύασαν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, την αρχαία πήλινη κούκλα, την περίφημη «πλαγγόνα» της αρχαιότητας. 

Περισσότερα...

20180420 121111Με συντροφιά τη δροσιά της άνοιξης τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου πέρασαν μία εβδομάδα γεμάτη νέα ερεθίσματα γύρω από το φυσικό περιβάλλον κατακτώντας νέες γνώσεις για τα έντομα που δραστηριοποιούνται αυτή την εποχή του χρόνου. Με αφορμή τον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης, αλλά και τον γνωστό πίνακα «Άνοιξη» του Boticelli τα παιδιά θέλησαν να μάθουν και να ανακαλύψουν τις εκπληκτικές αλλαγές της φύσης την εποχή της άνοιξης μέσα από την εικαστική δημιουργία, την μουσική, την γλώσσα και τα μαθηματικά.

Περισσότερα...

DSCN3364Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά Και να αθλούμαι συστηματικά! Που αλλού; Στην Τροφούπολη!!
Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 ο Παιδικός Σταθμός των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφτηκε την Τροφούπολη, έναν μοναδικό, εξειδικευμένο χώρο με θέμα τη διατροφή. Μέσα από κυκλικές δραστηριότητες με πρωτότυπα διασκεδαστικά παιχνίδια, τα παιδιά έμαθαν για τα τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή. Συμμετείχαν σε διαδραστικά, θεατρικά, μουσικοκινητικά δρώμενα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αποκομίζοντας γνώσεις και διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

Περισσότερα...

IMG 20180307 123826Τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου έγιναν σπηλαιολόγοι και ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο με το σύνθημα: "Με το ένα…με το δύο…με το τρία…πάμε πίσω στην Προϊστορία!!!" Με το σύνθημα: «Με το ένα… με το δύο… με το τρία … πάμε πίσω στην Προϊστορία», τα παιδάκια του Προνηπιαγωγείου ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στη Γη, 230 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μέσα από παρουσιάσεις, προβολές βίντεο και πειράματα ανακάλυψαν τους δεινόσαυρους. Γνώρισαν τα είδη των δεινοσαύρων, τον τρόπο που τρέφονταν, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, ίσως εξαφανίστηκαν. Εντυπωσιάστηκαν, όταν με πείραμα δημιούργησαν τα δικά τους απολιθώματα δεινοσαύρων με γύψο και πηλό. Αλλά και, όταν προσπάθησαν να σκάψουν μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και να βγάλουν έναν δεινόσαυρο που είχε παγώσει από την εποχή των Παγετώνων στη Γη. Έφτιαξαν ίχνη δεινοσαύρων, χωρισμένα σε ομάδες σχεδιασμού, μέτρησης και ζωγραφικής.

Περισσότερα...

18211Τα προσχολικά τμήματα του Σχολείου μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 25ης Μαρτίου, προγραμμάτισαν ποικίλες δραστηριότητες, κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών. Καθώς η ατμόσφαιρα του σχολείου άλλαξε και απέκτησε γαλανόλευκη όψη, τα παιδιά μας ντύθηκαν τσολιαδάκια και Σουλιώτισσες από τις νηπιαγωγούς τους. Τραγούδησαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν επετειακά βίντεο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Περισσότερα...

IMG 20180312 121651«Οι δεξιότητες αδρής κίνησης αναπτύσσονται σταδιακά από την ηλικία των 2 μηνών κιόλας, όπου ένα βρέφος μπορεί να γυρίζει αυτόνομα, να στηρίζει το κεφαλάκι του καθώς και να αρχίζει να στηρίζει το βάρος του στα χεράκια ανασηκώνοντας το κεφαλάκι του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει σιγά σιγά τον αδρό συντονισμό και στην ηλικία των 6 ετών, πλέον η αδρή κίνηση έχει ωριμάσει με αποτέλεσμα να μπορεί να εκτελεί σύνθετες στοχοκατευθυνόμενες κινήσεις που απαιτούν ακρίβεια και διαδοχή, όπως για παράδειγμα να κάνει κούνια, να σκαρφαλώνει, να πηδάει ψηλά, να πετά και να πιάνει μια μπαλίτσα, να στοχεύει κατάλληλα βάζοντας καλάθια κ.ά.»

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 16

"Το Σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, ψηφιακό, βιωματικό, διαδραστικό"